Camperland groeit met toevoeging van de merken Forster en Karmann

Per januari 2023 heeft Camperland twee nieuwe merken in zijn portfolio: Forster en Karmann (Karmann-Mobil). De camperspecialist in het Brabantse Herpen verkoopt, verhuurt en onderhoudt al jaren  campermerken als Bürstner, Adria en Eura Mobil. Met de toevoeging van Forster en Karmann heeft de klant een nóg bredere keuze uit diverse merken, modellen en prijsklassen.

Forster half integraal camper

Truckland nam begin 2022 Camper- & Caravancenter Cor van den Oever over, om op dezelfde locatie verder te gaan onder de naam Camperland. Sindsdien timmert het bedrijf hard aan de weg om een gevestigde naam te worden in de wereld van de mobiele vakantiewoningen.

Karmann en Forster behoren -net als Adria en Eura Mobil- tot de Trigano Groep. “Maar er zijn wel degelijk flinke verschillen tussen de vier merken”, vertelt Camperland vestigingsmanager John Kools. “Waar Eura Mobil het hogere segment bedient, zijn Forster en Karmann een stuk toegankelijker geprijsd. Door de verbreding van ons portfolio kunnen we een veel groter deel van de markt bedienen. Een ander voordeel is dat we de enige officiële partner in Nederland zijn van Eura Mobil, Forster en Karmann. We onderhouden actief korte lijnen met de fabrikanten, waardoor we onze klanten optimaal van dienst kunnen zijn.”

Camperland in Herpen

Opening hypermoderne werkplaats en paasshow in april

Camperland is nu druk bezig om de vestiging in Herpen voor te bereiden op de komst van de twee nieuwe merken. John Kools: “Achter de schermen zijn we nu volop bezig om alles in te richten. We zijn een compleet nieuwe, hypermoderne werkplaats aan het bouwen. Ons personeel wordt in- en extern opgeleid, zodat ze alles van de nieuwe merken afweten.”

Mensen kunnen nu al terecht voor verkoopinformatie, onderdelen en garantiewerkzaamheden van Forster en Karmann. “In de eerste week van april plannen we een grote open dag en een mooie paasshow, waar iedereen van harte welkom is om de nieuwe merken en modellen te komen bewonderen. In onze showroom presenteren we naast de nieuwste modellen ook jong gebruikte occasions. Binnenkort staat hier in Herpen een nog groter assortiment met onze verschillende merken en modellen, waardoor we voor elk budget een passende camper hebben, van buscamper tot integraal.”

Karmann Davis

Veel vraag naar nieuwe en gebruikte campers

De vestigingsmanager kijkt tevreden terug op het eerste jaar van Camperland. “Binnen Truckland, een netwerk van bedrijfswagenspecialisten, lijkt een camperexpert in eerste instantie misschien een vreemde eend in de bijt. In werkelijkheid ligt het wat genuanceerder. Bij onze Truckland werkplaatsen voor lichtere bedrijfswagenlijnen hebben we al jaren zo’n drieduizend campers in onderhoud; met name voor het ‘rijdende’ gedeelte en dus niet het woongedeelte. Om de camperbezitter een nóg completer pakket te kunnen bieden, is Camperland toegevoegd aan ons pakket. De overige Truckland-bedrijven profiteren ook van de kennis die hiermee in de familie komt.”

John Kools vervolgt: “Al snel na de toetreding van Camperland bleek het een goede zet: de vraag naar nieuwe en gebruikte campers is groot. Die trend is ongeveer tien jaar geleden ingezet en is in de coronatijd - waarin vooral reizen per vliegtuig minder vanzelfsprekend werd - sneller gestegen. Steeds meer mensen zien de voordelen van een camper. Hij staat geladen en wanneer de motor start, start de vakantie. Eenmaal gearriveerd op de plek van bestemming bent u meteen klaar. Het is een uitstekende combinatie van vrijheid en comfort. En met de service van Camperland, gaat u altijd gerust op reis.”

Landelijk dekkend netwerk

Zoals het aantal merken en modellen dat Camperland aanbiedt groeit, zal ook het aantal vestigingen toenemen, verklapt John Kools. “Momenteel zitten we alleen nog in Herpen, maar binnen afzienbare tijd willen we meer vestigingen in het land openen, zodat we voor iedereen dichtbij zijn. Ook wordt het nog eenvoudiger voor onze klanten om te kijken of een camper iets voor hen is.”

Forster Campers
Naar boven