Standkachel inbouw bij Camperland

Een standkachel is een luchtverwarmer die zorgt voor een aangename warmte bij een uitgeschakelde motor. Ideaal voor zowel campers, bestelwagens als trucks. 

Een standkachel werkt als volgt: een brandstofpompje haalt diesel uit de tank van uw voertuig. In de verwarming ontsteekt een gloeistift de brandstof. In de gesloten verbrandingskamer ontstaat een vlam die de warmtewisselaar verwarmt. De ingebouwde ventilator zuigt lucht van buiten aan die verwarmd wordt door de warmtewisselaar. De verwarmde lucht wordt daarna in het interieur geblazen.

Uitlaatgassen van de verwarming worden naar buiten geblazen. Er is geen kwaliteitsverlies van hete lucht doordat het verbrandingscircuit gescheiden is van het verwarmingscircuit. Een sensor meet de temperatuur in de ruimte en past het niveau aan door in hoeveelheid lucht te variëren. Zo wordt een ingestelde temperatuur snel bereikt en constant gehouden.

standkachel camper

Standkachel ideaal voor campers

Een standkachel is voor een camper eigenlijk onmisbaar.  In Nederland kan het buiten de zomermaanden behoorlijk fris zijn. Met name ’s ochtends en ‘s avonds kan de temperatuur snel zakken.. Een goede camperverwarming is dan een duurzame investering. Met een goede verwarming gaat u comfortabeler buiten de zomermaanden op vakantie. Ideaal, want deze vakantiemaanden zijn vaak wat voordeliger dan tijdens het hoogseizoen. Denkt u aan een vakantie in de sneeuw met uw camper? Met een standverwarming vormt dit geen probleem.

De standaard verwarming van een camper werkt op gas of is elektrisch. Elektriciteit is niet altijd voorhanden en soms erg prijzig. Daarnaast vraagt een elektrische kachel veel vermogen. Een gaskachel heeft als nadeel dat u steeds moet sjouwen met gasflessen, zeker geen pretje. Een standkachel werkt op brandstof en wordt aangesloten op uw huidige dieseltank en is gemaakt met één doel; zo zuinig mogelijk uw voertuig verwarmen

Standkachel campers

Voordelen camper standkachel

  • Laag brandstofverbruik
  • Robuust en zeer sterk
  • Verwarmt snel, is constant en werkt stil
  • Compact formaat - snelle en eenvoudige installatie
  • Veilig in gebruik
  • Weinig onderhoud en servicevriendelijk
  • Makkelijk te bedienen met afstandsbediening en intuïtief bedieningspaneel

Meer weten over inbouw van standkachels?

Wilt u meer informatie over het inbouwen van standkachels in uw camper, bestelwagen of truck? Laat het ons weten via het onderstaande reactieformulier, wij maken met plezier een vrijblijvend voorstel voor u.

Neem contact op over de inbouw van onze standkachels

Naar boven