Camper vocht meting

Waarom een camper vochtmeting

Vocht kan een grote vijand zijn van uw camper. Als vocht in de vloer, wanden of dak indringt, kan het vocht er namelijk voor zorgen dat de houten onderdelen van de camper gaan rotten. Hiredoor kan er grote schade ontstaan. Tevens heeft u kans op schimmel op plekken die u niet ziet, waar u ziek van kan worden.

Daarom is het verstandig om regelmatig een vochtmeting uit te laten voeren, om eventueel indringen van vocht op tijd te vinden. Ook de camper fabrikanten dringen hier vanuit de garantievoorwaarden op aan. Als u zelf vochtkringen ontdekt in uw camper, moet u uiteraard ook een vochtmeting laten uitvoeren. U herkent vocht in uw camper als er sprake is van schimmelvorming of de wandbedekking loslaat.

Indien u de camper gedurende de overwintering overdekt (en daarmee droog) heeft gestaan, kan de vochtmeting het best in het najaar uitgevoerd worden. In combinatie met een onderhoudsbeurt, zal de camper dan in optimale conditie weer in de stalling geplaatst worden. Indien camper altijd buiten staat, maakt het niet uit wanneer de vocht meting uitgevoerd zal worden. Voor de vochtmeting plaats zal vinden, moeten de kasten en opslag ruimte leeggemaakt worden, zodat onze monteur overal goed bij kan.

Bij de vochtmeting worden plekken zoals de wanden, vloer en het dak met behulp van een vochtmeter gecontroleerd op vocht. Wanneer er vocht gedetecteerd wordt is het verstandig om een uitgebreide vochtmeting uit te laten voeren.

Neem contact op over een vochtmeting bij Camperland

Naar boven